Twente Woont
Deel deze pagina:

Mega vastgoeddeal in Enschede: Hudsons Bay verkocht

Het winkelpand van Hudson´s Bay aan het van Heekplein is dan eindelijk verkocht. Regionale vastgoedbeleggers rond Henk Maassen van den Brink uit Hertme is de nieuwe eigenaar. Hiervoor werd een mega bedrag betaald.
Voor een bedrag van 27,2 miljoen euro, volgens het kadaster, zijn de beleggers eigenaar geworden van 16.000 vierkante meter winkeloppervlakte, de parkeerkelder en 35 bovengelegen appartementen. Het witte winkelpand, waar voorheen de V&D gevestigd was, is eind jaren ‘60 gebouwd.

De huur is al betaald tot februari
Hudson´s Bay sloot eind vorig jaar al alle 14 winkels in Nederland, wel heeft Hudson´s Bay de huur tot en met februari betaald voor zijn leegstaande winkelpanden.  Het Slagers Pensioenfonds had het object 15 jaar lang in de portefeuille en deed het nu over aan een groep Twentse beleggers, die zich hebben verenigd in besloten vennootschap Euregio Invest 

Belangstelling van verschillende partijen
Snelder Zijlstra Bedrijfsmakelaars in Enschede gaat opzoek naar nieuwe huurders voor het pand. Volgens bedrijfsmakelaar Peter Rotteveel van Snelder Zijlstra zijn er al verschillende partijen geïnteresseerd om een deel van het voormalige warenhuis van V&D te huren. „We gaan met die partijen praten, en kijken wat er mogelijk is en of het past”, zegt Rotteveel.

 

„Ik ben er wel blij mee dat het pand nu in handen is van een club regionale beleggers”.