Twente Woont

Stappenplan huur

Alle stappen op een rijtje

Inschrijven

Wanneer je een nieuwbouwwoning zoekt is het belangrijk dat je je inschrijft. Dit kun je doen door onder het kopje ‘Woonwensen’ het woonwensenonderzoek in te vullen en jouw gegevens achter te laten. Uiteraard houden wij rekening met jouw privacy. Als jij je inschrijft word je als eerste op de hoogte gehouden van de meest recente nieuwbouwprojecten die aansluiten op jouw woonwensen. Dit maakt de kans dus groter dat je binnenkort jouw gewenste nieuwbouwwoning zal betreden.

Oriëntatie

Vervolgens is het goed om te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn op het gebied van huren. Om voor een huurwoning in aanmerking te komen moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Deze verschillen per verhuurder. Een belangrijke voorwaarde kan zijn dat je bij een huur van €850,- tot €1000,- euro een bruto-inkomen moet hebben van 4,5 keer de maandhuur. Bij een huur van €1.500,- euro in de maand wordt doorgaans gerekend dat jij een bruto-inkomen moet hebben van 3,5 keer de maandhuur.

Droomwoning gevonden? Neem een optie!

Wanneer je een optie neemt wordt de woning exclusief voor jou gereserveerd. Meestal bedraagt deze termijn een week. Als je besluit om over te gaan tot huren dan moet je het huurcontract ondertekenen. Een huurovereenkomst van een nieuwbouwwoning is hetzelfde als bij een bestaande woning.

Wonen

Als je de sleutel van jouw nieuwbouw huurwoning ontvangt staat de woning tot jouw beschikking. Door slim gebruik te maken van de installaties, die jouw nieuwbouwwoning te bieden heeft, kun jij besparen op jouw energierekening. Zo is bijvoorbeeld een gelijkmatige temperatuur het meest efficiënt. Daarom is het belangrijk dat je de thermostaten juist instelt.